23948sdkhjf

Rosenblad besviken efter finalen i Macau

Carl Rosenblad slutade på en total fjärdeplats i WTCC:s Independent klass. En krasch i räcket satte stopp för drömmen om världsmästartiteln bland privastförarna.— Det här var mitt största misstag i karriären, säger Rosenblad. Rosenblad hade chansen i WTCC-finalen i Macau.

Carl Rosenblad slutade på en total fjärdeplats i WTCC:s Independent klass. En krasch i räcket satte stopp för drömmen om världsmästartiteln bland privastförarna. - Det här var mitt största misstag i karriären, säger Rosenblad.


Rosenblad hade chansen i WTCC-finalen i Macau. Han låg fyra totalt men kunde ta sig upp och säkra titeln som världsmästare bland privatförarna. Det hela började också bra. Start som trea, var involverad i en liten krasch men klarade sig med bara plastskador. Kom i mål som tvåa vilket var bra då både Tom Coronel och Giuseppe Ciro bröt. - Efter första racet låg jag trea i tabellen med en god chans upp till andraplats, berättar Rosenblad.


I det andra racet gjorde han en bra och tuff start, körde upp sig till en sjätteplats totalt och låg först i Independent klassen. - Jag tyckte att marginalen var god, men gjorde ett litet misstag och satte bilen i räcket. Med facit i hand så skulle jag ha tagit det betydligt lugnare då de bakom mig också bröt. Hade jag glidit i mål hade jag gjort det som tvåa med samma poäng som Marc Henneric som vann. Champagnen byttes mot skrot och det är klart att man är besviken så här direkt efteråt, avslutar Rosenblad innan teamet vände hem mot Sverige och vinterupphållet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078