23948sdkhjf

Opel Antara GTC utnämnd till "Årets konceptbil"

Opels konceptbil Antara GTC (Gran Turismo Crossover) har förärats den prestigetyngda titeln "Årets konceptbil" av Englands äldsta biltidning Autocar, som varje höst utser "Årets Bästa" i olika kategorier bland folk och fordon i bilvärlden.

Opels konceptbil Antara GTC (Gran Turismo Crossover) har förärats den prestigetyngda titeln "Årets konceptbil" av Englands äldsta biltidning Autocar, som varje höst utser "Årets Bästa" i olika kategorier bland folk och fordon i bilvärlden.Från den kaxigt självsäkra V-formade kylargrillen till de mäktiga 20-tumsfälgarna i polerat aluminium symboliserar Opel Antara GTC-konceptet en inneboende kraft som spränger alla konventionella gränser. Formerna förenar till synes motsatta designstråk - som en slank sportkupé och en brutal SUV - och smälter samman motsatserna till en enhet.De markerade vecken i motorhuven, takets utformning som lånats från Zafira och utformningen av strålkastarna är några märkestypiska detaljer som direkt avslöjar konceptbilen som en äkta medlem i Opel-familjen.


Med ett antal optiska och tekniska detaljer och en Opel-typisk flexibilitet i inredningen visar konceptbilen också hur det går att uppfylla även mycket högt ställda krav på praktisk funktion. Bakluckan har till exempel en nyskapande pantografisk upphängning; när luckan öppnas svänger den uppåt och framåt över bilen. Man behöver alltså inte ta ett steg bakåt när luckan svänger upp och därmed blir bilen mycket lättare att lasta. De två baksätena kan fällas fram och ner i golvet och då skapas ett helt plant lastutrymme med upp till 2 400 liters lastvolym.Antara GTC är fyrhjulsdriven och under konceptbilens motorhuv ruvar en specialversion av Opels fyrcylindriga turbodiesel 1.9 CDTI, som men hjälp av bland annat en ny dubbel-turboteknik levererar 212 hk!Konceptversionen av Antara GTC premiärvisades i september på bilsalongen i Frankfurt. I serietillverkat utförande lanseras den nya crossover-modellen mot slutet av 2006 - och då heter den fortfarande Antara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062