23948sdkhjf

Miljövänligt bränsle införs i JTCC

STCC AB jobbar vidare för ökad miljömedvetenhet. Till nästa år införs miljöbränslet E85 i juniorklassen JTCC.— Det här är ett led i vårt arbete för miljön och för att skaffa erfarenhet för framtiden, säger STCC AB:s tekniske chef Johnny Haraldsson.

STCC AB jobbar vidare för ökad miljömedvetenhet. Till nästa år införs miljöbränslet E85 i juniorklassen JTCC. - Det här är ett led i vårt arbete för miljön och för att skaffa erfarenhet för framtiden, säger STCC AB:s tekniske chef Johnny Haraldsson.


Tillsammans med SBF (Svenska Bilsport Förbundet) tar STCC AB upp jakten på att göra motorsporten mer miljövänlig. Detta görs med det miljöbränslet E85 som består till 85 procent av etanol och 15 procent av bensin. Detta innebär att bränslet är kretsloppsanpassat och därmed inte bidrar till växthuseffekten i samma utsträckning som vanlig bensin. - Det här bränslet har testats med positiva resultat och passar perfekt i vår juniorsatsning JTCC. På sikt finns en målsättning att kanske använda E85 också i STCC, säger Haraldsson.


Det enda som krävs för att bilarna ska kunna köras på E85 är att motorerna mappas om. - Det är inga drastiska åtgärder för teamen utan en ganska enkel justering. Man utvinner dessutom lite effekt som tidigare på det här bränslet, säger Haraldsson.


Några bilar i JTCC körde med E85 i tanken redan förra året men till nästa år blir det alltså ett krav. Något som har tagits emot positivt. - Vi möter bara positiva reaktioner på det här beslutet och hoppas naturligtvis att det slår väl ut, avslutar Haraldsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063