23948sdkhjf

Toyotas hybridteknik nu i en halv miljon bilar

Nu har Toyota sålt sammanlagt över en halv miljoner hybridfordon. Till och med oktober i år har ca 513 000 Toyota med hybriddrift sålts i världen. Toyota lanserade sin första hybridbil Prius i Japan 1997. Tre år senare började modellen säljas i Europa, Nordamerika och på andra marknader.

Nu har Toyota sålt sammanlagt över en halv miljoner hybridfordon. Till och med oktober i år har ca 513 000 Toyota med hybriddrift sålts i världen.


Toyota lanserade sin första hybridbil Prius i Japan 1997. Tre år senare började modellen säljas i Europa, Nordamerika och på andra marknader. 2001 kompletterades modellutbudet i Japan med en minibuss (Estima), en lätt lastbil (Dyna) och en större sedanbil (Crown), alla med olika typer av hybridteknik.


Nästa steg i utvecklingen var andra generationens Prius som lanserades 2003. Den utrustades med en ny typ av hybridsystem, kallat Hybrid Synergy Drive, som kombinerar miljötänkandet med prestanda. 2005 lanserades den fyrhjulsdrivna Lexus RX 400h, även den med Hybrid Synergy Drive-systemet.


Toyota utvecklar nu Hybrid Synergy Drive-systemet även för bilar med ren bakhjulsdrift och ska lansera det i nya Lexus GS 450h, som får premiär i Sverige under våren 2006.


Hybridtekniken är den teknik som Toyota nu lägger ner mest kraft på som miljövänligare drivkälla i sina fordon. Toyota planerar att ytterligare bredda sitt modellutbud med fler hybridfordon. Även på andra sätt vill Toyota stödja en bredare användning av hybridtekniken.


Målsättningen är att under 2006 sälja över 400 000 bilar med hybridteknik, vilket idag skulle motsvara ca 5,4% av den totala personbilsproduktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078