23948sdkhjf

Motorsportbragden: Nytt svenskt sportpris

Stockholm Motorosport Games tillsammans med tidningarna Expressen och Vi Bilägare introducerar ett nytt, stort och prestigefyllt, sportpris, Motorsportbragden. Priset går till den svenske förare inom bil- och motorcykelsport som stått för den största bragden under idrottsåret.

Stockholm Motorosport Games tillsammans med tidningarna Expressen och Vi Bilägare introducerar ett nytt, stort och prestigefyllt, sportpris, Motorsportbragden. Priset går till den svenske förare inom bil- och motorcykelsport som stått för den största bragden under idrottsåret. Och det är Svenska folket som avgör vem som får priset.


Nu får alla motorsportälskare chansen att utse sin största hjälte under idrottsåret. Motorsportens eget pris delas ut för allra första gången i samband med Stockholm Motorsport Games i Globen 18-19 februari. En jury bestående av representanter från Expressen, Vi Bilägare och Stockholm Motorsport Games har nominerat fem förare till finalomröstningen.


Svenska folket avgör vem som får priset genom att rösta på följande hemsidor: www.vibilagare.se www.expressen.se www.motorsportgames.se


De här förarna har nominerats för 2005 (med juryns motivering):


Mattias EkströmFör ytterligare en magnifik säsong i den tuffa DTM-serien. Mattias var ännu en gång bäste Audi-förare och bara lite regn i Istanbul förstörde planerna på ännu en titel. Tillsammans med Tom Kristensen vann Mattias nationstävlingen i Race of Champions.


Tony RickardssonSex VM-titlar i speedway talar för sig självt. Precis som seger i sex av de nio deltävlingarna 2005. Rickardsson var också med om att föra Sverige till lag-VM-finalen och han är given publikfavorit i elitserien, världens tuffaste speedwayliga.


Kenneth Hansen13:e EM-titeln i rallycross vanns efter rafflande strid med Michael Jernberg. Därmed befäste Kenneth sin ställning som världens rallycrosskung genom alla tider.


Richard GöranssonTvå stora starter 51; två segrar. Göransson var favorit till STCC-segern och lyckades motsvara alla högt ställda förväntningar. Med seger i EM-finalen visade Göransson sin höga klass internationellt.


Kenny BräckComebacken alla snackade om. Efter den svåra kraschen i Texas var vi glada att få se Kenny på benen igen. men Kenny ville visa att han kunde köra racerbil på högsta nivå igen. När han fick chansen att köra Indy500 ännu en gång tog han den 51; och snabbaste tid i kvalet visade att Kenny kan.


Årets jury består av: Karin Mattsson, riksidrottsförbundets ordförande. Boo Wennerberg, ansvarig för motorsport Vi Bilägare. Magnus Alselind, sportchef Expressen. Stanley Dickens, motorsportprofil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063