23948sdkhjf

Flash tar över Porsche Carrera Cup

Porsches vd Ola Nilsson, har skrivit ett treårs avtal för driften av Porsche Carrera Cup Scandinavia med Jan Flash Nilsson och hans racingteam Flash Engineeirng.— Flash är helt rätt för det här uppdraget, säger Ola.

Porsches vd Ola Nilsson, har skrivit ett treårs avtal för driften av Porsche Carrera Cup Scandinavia med Jan Flash Nilsson och hans racingteam Flash Engineeirng. - Flash är helt rätt för det här uppdraget, säger Ola.


Racingteamet Podium drev under två års tid Porsches skandinaviska racingserie Carrera Cup Scandinavia. I höstas gick bolaget i konkurs och Porsche Sverige fick tänka om. - Konkursen kom som en blixt från klar himmel och det är klart att det drabbade oss på olika sätt. Men vi har under hösten jobbat hårt och kan nu konstatera att vi lyckas vända situationen till något bättre, säger Ola.


Han syftar på det samarbete som i dagarna knutits mellan Porsche Sverige och Flash Engineering. Ett långsiktigt projekt med de två eldsjälarna Ola Nilsson och Janne Flash Nilsson vid rodret. - Flash körde i Cupen i år och vi har fått en väldigt bra kontakt. Hans ambitioner och historia talar sitt tydliga språk. Han startade STCC, byggde upp Nordens största racingteam, har drivit enhetsklasser förut och har goda relationer med många i branschen.


Flash hade inte vågat drömma om att en dag ta hand om Porsches skandinaviska motorsportsatsning. - Det här trodde jag inte när jag hade mitt första möte med Ola i våras. Porsche har alltid legat mig varmt om hjärtat och att få arbeta ihop med en eldsjäl som Ola ska bli oerhört roligt, säger han och fortsätter: - Det finns inte många ytor i hans hus där det inte står modellbilar eller hänger Porschetavlor. Det inspirerar att jobba med folk som verkligen brinner för sin sak och det är den bästa grunden man kan ha för att bygga succé.


Exakt hur organisationen kring det nya Carrera Cup kommer att se ut är ännu på planeringsbordet. Klart är att driften baseras i Karlstad där Flash Engineering AB bygger nya lokaler. Ett samarbete inleds med STCC AB där nye ägaren Rickard Pålsson ser stor potential. - Carrera Cup är en klass som kompletterar STCC på ett bra sätt och självklart stöttar vi det projektet, säger Pålsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064