23948sdkhjf

Äventyr med Hyundai Tucson

En expedition bestående av sex Hyundai Tucson har precis avslutat en 6 200 kilometer lång resa över den Afrikanska kontinenten, från Atlanten till Indiska Oceanen. Äventyret "Tucson coast-to-coast" organiserades av Hyundais generalagent i Portugal.

En expedition bestående av sex Hyundai Tucson har precis avslutat en 6 200 kilometer lång resa över den Afrikanska kontinenten, från Atlanten till Indiska Oceanen.


Äventyret "Tucson coast-to-coast" organiserades av Hyundais generalagent i Portugal. Startskottet sköts vid Cale Cross i Namibia vid Atlantkusten. Det 22 dagar långa äventyret tog sedan ekipagen genom öknar och bergspass i Botswana, Zambia, Sydafrika och Swaziland innan man nådde slutmålet Maputo i Moçambique vid Indiska Oceanens kust.


Samtliga bilar som deltog var standardutrustade Hyundai Tucson med 2-liter dieselmotorer på 140 hk.


Den genomsnittliga bränsleförbrukningen för alla sex bilarna blev 9,3 liter per 100 km, vilket är ett enastående resultat med tanke på att bilarna till och från kördes i mycket eländig terräng, 15 av de 22 dagarna med luftkonditioneringen på högsta fart och med maximal last. Temperaturen varierade mellan 13 och 45 grader.


"Vi är oerhört höjda, bilarna har klarat de hårda påfrestningarna alldeles utmärkt. Två punkteringar, byte av tre luftfilter och ett luftkonditioneringsfilter är allt som behövts", förklarade Pedro Castelo, PR-chef för Hyundai i Portugal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078