23948sdkhjf

Bridgestones leveranser av RFT-däck har passerat tre miljoner

Bridgestone Corporation har tillverkat och levererat fler än tre miljoner RFT-däck (Run Flat Technology). Däcket fungerar en viss sträcka i en viss hastighet, även efter punktering.

Bridgestone Corporation har tillverkat och levererat fler än tre miljonerRFT-däck(Run Flat Technology). Däcket fungerar en viss sträcka i en viss hastighet,även efter punktering.Bridgestone utvecklade tidigt tekniken och levererade de första RFT-däckenunder tidigt åttiotal för specialfordon för funktionshindrade. Företagetlevererade de första däcken av denna typ för vanliga bilar 1987, tillverkadeför Porsche 959.Bridgestones tillverkning av RFT-däck har ökat sedan 1999, i takt med attbiltillverkarna har inkluderat sådana som standard på många bilmodeller. Denhistoriska tremiljonersgränsen passerades i september.Det miljonte däcket levererades i februari 2004, och tvåmiljonersgränsenuppnåddes på så kort tid som ett år och sju månader. En starkt ökandeefterfrågan på RFT-däck i kombination med Bridgestones förmåga att utvecklatekniken bakom dem samt företagets utbyggnad av produktionssystemet är defrämsta skälen till den snabba ökningen av leveransmängderna.


* Bridgestones RFT-däck har en förstärkt sidoväggskonstruktion som bär uppfordonets vikt efter att luften gått ur däcket. Detta förbättrar starktsäkerheten vid en plötslig tryckförlust, t.ex. vid punktering. Dessutombehövs inte längre några reservdäck. Detta förbättrar bränsleekonomin genomviktminskning och ger dessutom biltillverkarna större handlingsfrihet. Detfaktum att inget reservdäck längre behövs innebär också attgummikonsumtionen och mängden gummiavfall minskar. Bridgestones RFT-däck kanmonteras på vanliga fälgar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078