23948sdkhjf

Hyundai testar Tucson med vätgas

I Kalifornien bedriver Hyundai ett intensivt utvecklingsarbete av bilar som är helt avgasfria. Dessa FCEV-bilar (Fuel Cell Electric Vehicles) drivs av elmotorer som får sin energi från bränsleceller som alstrar sin energi ur vätgas— och de enda avgaser som denna process resulterar i är ren vattenå..

I Kalifornien bedriver Hyundai ett intensivt utvecklingsarbete av bilar som är helt avgasfria. Dessa FCEV-bilar (Fuel Cell Electric Vehicles) drivs av elmotorer som får sin energi från bränsleceller som alstrar sin energi ur vätgas - och de enda avgaser som denna process resulterar i är ren vattenånga.


Utvecklingsarbetet har nu kommit så långt att ett antal bilar ska köra i ett brett upplagt prov i daglig trafik. Den Hyundai Tucson som nyligen levererades till bussföretaget AC Transit är den första i en serie av tio avgasfria bilar som företaget ska använda som servicefordon.


Hyundais utveckling av FCEV-fordon bedrivs i samarbete med bland andra Chevron och UTC Power. Under en testperiod över fem år ska ytterligare tre bredprov köras i Kalifornien och Detroit för att utveckla och verifiera både fordon och infrastruktur, som t.ex. vätgasstationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062