23948sdkhjf

Joge kör Peugeot WRC i Svenska Rallyt

Thomas Rådström, Mattias Ekström— och Jimmy Joge. Där har ni tre svenska förare som ska ta upp kampen med världseliten i Svenska Rallyt den 2-5 feb.— Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag måste nypa mig i armen för att veta att jag är vaken, skrattar den unge östgöten.

Thomas Rådström, Mattias Ekström - och Jimmy Joge.Där har ni tre svenska förare som ska ta upp kampen med världseliten iSvenska Rallyt den 2-5 feb.- Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag måste nypa mig i armen föratt veta att jag är vaken, skrattar den unge östgöten. Som nu tar det storasteget in i rallysportens finrum:- Jag har visserligen kört några tävlingar i Junior-VM med teamets Super1600-bil. - Men det här är mycket större!


Gert Blomquist är stallchef för Peugeot Sport Sverige:- Under hösten har vi undersökt möjligheterna att köra hela JVM-serien medvår Peugeot 206 Super 1600-bil. Det hade förmodligen gått vägen, men nuväljer vi i stället att starta i Svenska Rallyt med WRC-bilen. Samtidigtundersöker vi möjligheterna att köra ytterligare någon tävling i VM-seriensenare under året.


Det svenska Peugeot-teamet kommer till start med den absolut senasteuppdateringen av bilen enligt det nya VM-reglementet. Det innebär blandannat att de hydrauliska fram- och bak-diffarna är ändrade till mekaniska.Teamet passade strax före jul även på att testa de nya ?paddlarna? somersätter den traditionella växelspaken. Det gör att Jimmy inte behöversläppa ratten när han ska växla.- Det var ovant i början. Men på sikt hjälper det mig att bli snabbare.- Vi har haft en otrolig support från Peugeot Sport i Frankrike med att fåbilen och alla justeringar klara i tid, men fortfarande återstår det en heldel finjusteringar, förklarar Gert Blomquist.


Jimmy Joge debuterade i teamets WRC-bil förra året. Dessförinnan hade han bla hunnit med att bli svensk juniormästare i Lilla Grupp N och silvermedaljöri Lilla Grupp A efter en hård fight främst med PG Andersson, den svenskejuniorvärldsmästaren.WRC-debuten förra året slutade med SM-silver efter veteranen Mats Jonsson.Men trots sina framgångar är östgöten fortfarande orutinerad iWRC-sammanhang:- Jag har inte kört speciellt många tävlingar ännu, men det känns hela tidenbättre och bättre, säger Jimmy. Som avslöjar att han skaffat sig enfyrhjulsdriven träningsbil:- Det är en gammal grupp A-bil som jag kommer att köra i diversesmåtävlingar framöver. Bara för att få fler mil i kroppen mellanSM-tävlingarna med 206:an.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094