23948sdkhjf

Första Jaguar XK rullade av bandet

Julen kom tidigt till Jaguar. Den bästa julklappen för medarbetarna på Jaguars fabrik Castle Bromwich var nog den nya Jaguar XK som rullade av bandet dagarna innan julafton. Den första produktionsbilen var en Liquid Silver 4.2 V8 XK Coupé med Charcoal läderinredning och borstade aluminiumpaneler.

Julen kom tidigt till Jaguar. Den bästa julklappen för medarbetarna på Jaguars fabrik Castle Bromwich var nog den nya Jaguar XK som rullade av bandet dagarna innan julafton.


Den första produktionsbilen var en Liquid Silver 4.2 V8 XK Coupé med Charcoal läderinredning och borstade aluminiumpaneler. Bilen lämnades över av fabrikschefen John Naughton till John Maries, chef för bilmuseet, Jaguar Daimler Heritage Trust. Bil nr 1 kommer att stå sida vid sida med Jaguars övriga legendariska sportvagnar som E-TYPE, XK 120, XK140 och flera andra av Jaguars klassiska sportvagnas ikoner på museet i Coventry.


Nya Jaguar XK som byggs helt i aluminium, magnesium och andra lätta material kommer att visas första gången i Sverige på Stockholms Bilsalong 1 april och de första bilarna levereras till kund under våren och försommaren.


Jaguar har investerat stora summor i utvecklingen av bilen som ingår som en viktig beståndsdel i Jaguars nya strukturplan.


Bilen har tagits emot mycket positivt av både återförsäljare, kunder och media sedan den premiärvisades i Frankfurt i september 2005.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141