23948sdkhjf

Volkswagen AG, Shell och Iogen vill producera etanol ur cellulosa

Volkswagen AG, Shell och logen Corporation har meddelat att de kommer att genomföra en gemensam studie för att utvärdera de ekonomiska möjligheterna att producera etanol ur cellulosa i Tyskland.

Volkswagen AG, Shell och logen Corporation har meddelat att de kommer att genomföra en gemensam studie för att utvärdera de ekonomiska möjligheterna att producera etanol ur cellulosa i Tyskland. Det här avancerade biobränslet kan minska CO2-utsläppen med 90 procent jämfört med konventionella bränslen. Iogens etanolbränsle som framställs ur cellulosa är helt förnyelsebart. Det tillverkas av jordbruksrester, ej mat, till exempel spannmålsrester och är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att minska växthusgaserna från vägtransporter. Iogens teknologi för cellulosabaserad etanol är resultatet av mer än 25 års forskning och utveckling.


-Vi är starkt engagerade i att minska vårt beroende av fossila bränslen och söker det mest effektiva sättet att ersätta sådana bränslen med innovativa biobränslen. Det är det enda sättet vi långsiktigt kan tillgodose människors behov av individuella transporter, sade Volkswagen-koncernens chef Berndt Pischetsrieder när parterna undertecknade avtalet vid bilsalongen i Detroit.


-Vi är stolta över att ha Volkswagen som långsiktig partner tillsammans med Iogen i arbetet med att bygga en cellulosabaserad etanolanläggning i Tyskland, säger Rob Routs på Shell.


-Som företag riktar vi nu uppmärksamheten mot dessa förnyelsebara bränslen och teknologier som komplement till vår vanliga bränsleaffär genom att använda våra tillgångar, vår infrastruktur och vår expertis för att utveckla världens mest innovativa och avancerade bränslen. Det här partnerskapet bygger vidare på vår stora investering i Iogen och är ännu ett steg mot vårt mål att bli ledande leverantör av nästa generation av bränslen, säger Rob Routs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063