23948sdkhjf

Avgasreningsjätte öppnar egen verksamhet i Sverige

Avgasrening för tunga dieselfordon är en växande bransch. Därför öppnar nu Europas ledande företag på området— brittiska Eminox— en egen verksamhet i Sverige.

Avgasrening för tunga dieselfordon är en växande bransch. Därför öppnar nu Europas ledande företag på området - brittiska Eminox - en egen verksamhet i Sverige.- Avgasrening av det här slaget kräver nästan alltid någon form av specialanpassning, säger Owe Hult som är ansvarig för Eminox Svenska verksamhet.- Därför är det ett måste att kunna kommunicera direkt med kunderna, utan mellanhänder.


Eminox har producerat eftermarknadsmonterade avgasreningssystem i mer än 16 år. Bara i Sverige har man sålt fler än 16,000 exemplar av sitt CRT-system, som nu blivit näst intill bransch-standard i hela Europa.Men även om de flesta tunga fordon idag är utrustade med avancerad avgasrening direkt från fabrik, så växer marknaden för företag som Eminox. Inte minst i Sverige.- Man brukar säga att ett eftermarknadsmonterat avgasreningssystem kan fördubbla den ekonomiska livslängden på en buss eller lastbil som körs i en storstad, säger Owe.Bakgrunden till detta är att dagens fordon helt logiskt säljs med teknik för dagens avgasreningskrav. Men om 5 år kan kraven i lagar och upphandlingar se helt annorlunda ut. Genom att då uppgradera avgasreningen kan redan inköpta fordon klara de nya reningskraven. - Vi kan göra så att fem eller tio år gamla lastbilar, bussar och tåg är lika miljöanpassade som helt nya.- Egentligen ännu bättre, eftersom man slipper det resursutnyttjande det innebär att bygga ett nytt fordon...Idag tillverkar Eminox system som gör det möjligt för äldre fordon att klara Euro4 och Euro5 krav. Och man tittar redan nu på system för Euro6!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079