23948sdkhjf

Bang & Olufsen utvecklar exklusivt ljudsystem för Audi A8

Det danska hi-fi- och elektronikföretaget Bang & Olufsen har utvecklat ett högkvalitativt ljudsystem för Audis flaggskepp A8. Den första bilen med "B&O Advanced Sound System" visades upp på Frankfurt IAA Motor Show i september 2005. Systemet lanseras nu på den svenska marknaden.


Innovativ design i kombination med avancerad teknologi, högkvalitativa material och finish - alla dessa faktorer betyder lika mycket för de båda affärspartnerna Audi och Bang & Olufsen.


Audi A8:s status som den sportigaste limousinen i lyxbilsklassen är baserad på dess trendskapande design och teknologi. Audi Space Frame-aluminiumkaross, quattro och Multi Media Interface (MMI) är bara tre exempel på Audis devis "Vorsprung durch Technik".


Nu tar Bang & Olufsen denna devis vidare till en akustisk dimension. Ljudsystemet, som är exklusivt utvecklat för A8, tar hänsyn till de akustiska kännetecknen i bilens interiör, som till exempel rymd, form och materialval. Faktorer som till exempel körhastighet, vindbrus och friktion mellan asfalt och däck har också tagits med i beräkningen.


Den perfekta ljudkvaliteten uppnås via totalt 14 aktiva högtalare, B&O Acoustic Lens Technology och över 1000 watt i förstärkaren.


Högtalarnas kåpor, som är exklusivt designade för Audi A8, är tillverkade i anodiserat aluminium - det vill säga samma material som i bilens kaross.


Innanför dessa kåpor sitter aktiva högtalare, var och en med sin egen förstärkare. Detta betyder att ljudets egenskaper kan finjusteras för hela systemet.


Ljudsystemet är också musik för ögonen: dess design är smakfullt anpassad till miljön i den sportiga och lyxiga Audi A8. När systemet är aktiverat, kommer två linshögtalare direkt upp från instrumentpanelen och ger ett perfekt ljud som distribueras med exakt precision i sidled till varje säte i bilen. Här kombineras den fascinerande visuella teknologin med den akustiska briljansen i nya Bang & Olufsen Advanced Sound System.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079