23948sdkhjf

Tre kvinnor nya chefer på Volvo Personbilar

Från 1 februari har tre nya chefer utsetts inom Volvo Personbilar Sverige AB, helägt dotterbolag till Volvo Personvagnar AB. Samtliga tre kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

Från 1 februari har tre nya chefer utsetts inom Volvo Personbilar Sverige AB, helägt dotterbolag till Volvo Personvagnar AB. Samtliga tre kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.


Tre nya cheferJessica Malmsten är 42 år och ansvarig för process- och verksamhetsutveckling inom återförsäljarutveckling på den svenska marknaden. Hon har bred erfarenhet efter att ha jobbat på en mängd befattningar inom Volvo Personvagnar, bland annat inom global marknadsföring, produktutveckling, återförsäljarutveckling och servicemarknad samt senast inom affärssupport. Jessica började på Volvo Personvagnar 1987.


Karin Larsson är 38 år och informationschef på Volvo Personbilar Sverige AB. Även hon har en bred erfarenhet efter att ha jobbat med intern tidningsproduktion, bland annat som redaktör för Volvohandelns tidning, som motorsportchef och som press- samt informationschef. Karin började på Volvo 1989.


Tina Hermansson-Berg är 36 år och utsedd till personalchef på Volvo Personbilar Sverige AB. Hon kommer närmast från motsvarande befattning inom Volvo Automobile Schweiz. Tina började på Volvo Personvagnar 2001 och har arbetat inom bilindustrin sedan 1995.


- Det är glädjande att vi har funnit tre mycket kompetenta kvinnor till dessa ledande nyckelroller. Det ligger helt i linje med vår målsättning att öka antalet kvinnor i ledande positioner inom företaget, säger Thomas Andersson, nytillträdd VD på Volvo Personbilar Sverige AB.


Mångfald som drivkraft- 23 procent av de anställda i ledande ställning är nu kvinnor. Men mångfald är i sig inte ett mål utan en drivkraft för att nå bättre resultat. Det långsiktiga målet är att spegla samhället som det ser ut och att nå de nya kundgrupper som det består av, fortsätter Thomas.


Företaget har aktivt arbetat med mångfald under flera år och har nu en god blandning av ålder, erfarenhet och kompetens i ledningen. 27 procent av de anställda på Volvo Personbilar Sverige AB har utländsk bakgrund eller har föräldrar som är utlandsfödda.


- Mångfald är bra för affären och varumärket och rätt prioritering för ett företag som är ledande på marknaden, avslutar Thomas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078