23948sdkhjf

Ett genombrott för alkolås

Ett enigt landstingsfullmäktige i Stockholm beslutade på tisdag kväll att alkolås successivt ska införas på alla bussar i SL-trafiken.— Detta är ett genombrott för alkolås i Sverige eftersom SL är ett så stort och viktigt persontransportföretag.

Ett enigt landstingsfullmäktige i Stockholm beslutade på tisdag kväll att alkolås successivt ska införas på alla bussar i SL-trafiken.- Detta är ett genombrott för alkolås i Sverige eftersom SL är ett så stort och viktigt persontransportföretag. SL visar därmed vilket ansvar branschen bör ta, säger Tom Bjerver, vd på MHF.


I lördags greps en SL-chaufför mitt i morgonrusningen, misstänkt för rattfylleri. Detta kan ha påverkat ledamöterna i positiv riktning.- Det får inte hända en enda gång att en förare är berusad med bussen full av skolungdomar eller med 110 passagerare i ledbussen, säger trafiklandstingsrådet Anna Kettner (s), tillika styrelseordförande i SL.


- Det finns redan flera trafikhuvudmän som kräver alkolås, till exempel trafiken i Dalarna och Blekinge. Nu är även vi i Stockholm på gång vilket är mycket bra med tanke på den omfattande kollektivtrafik som SL bedriver, säger landstingsledamoten Åke Holmström (kd) som också var den som lade förslaget från början.


Utvecklingen för alkolås i Sverige går snabbt och allt fler offentliga transporter förses med alkolås. MHF skickade nyligen en skrivelse till samtliga Sveriges kommunstyrelser och uppmanade dem att kräva alkolås vid upphandling av skolskjutsar. Av hittills inkomna svar från kommunerna uppger drygt hälften att de tagit beslut om alkolås i kommande upphandling.


Antalet alkolås på den svenska marknaden ökar. MHF har mycket information och kunskap och ska på uppdrag av NTF Konsument tillhandahålla konsumentinformation.- Det är viktigt att vara noggrann vid upphandlingen och därför rekommenderar vi ett besök på vår hemsida, säger Tom Bjerver, vd på MHF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079