23948sdkhjf

DTM: Audi hårdsatsar med 10 bilar

Audi satsar hårdare än någonsin på den europeiska superracingserien DTM, med tio bilar i fyra fabriks- och kundstall. Tre nya Audistall har tillkommit, ett med Keke Rosberg som stallchef, och ett med Jacky Ickx dotter som förare.

Audi satsar hårdare än någonsin på den europeiska superracingserien DTM, med tio bilar i fyra fabriks- och kundstall. Tre nya Audistall har tillkommit, ett med Keke Rosberg som stallchef, och ett med Jacky Ickx dotter som förare. Mattias Ekström i ny bil är en av toppfavoriterna till att återta mästerskapstiteln från Mercedes-Benz . Audis fyra fabriksstall inför 2006 är så gott som färdigbemannade och ser redan mycket konkurrenskraftiga ut. Två nya fabriksstall och ett privatstall har tillkommit, och ett, Team Joest, har försvunnit för att specialisera sig helt på att vinna LeMans 24-timmars med Audis nya revolutionerande R10 dieselsportvagnar.


I fabrikens stall, Audi Sport Team Abt Sportsline, ingår, precis de senaste två åren, tre av Audis toppförare, tidigare DTM-mästaren och förra årets tvåa, Mattias Ekström, sjufaldige LeMans-vinnaren Tom Kristensen och Martin Tomczyk. Fyra helt nya Audi A4 DTM har byggts för årets serie. Den fjärde bilen i stallet har ännu ingen förare.


Team ABT Sportsline får support av två helt nya stall i jakten på mästerskapstiteln i DTM. Audi Sport Team Phoenix startar med två fjolårsbilar med de tyska erfarna DTM-förarna Christian Abt och Pierre Kaffer. Teamet kommer från tyska Eiffel i närheten av Nürburgring och är inte heller okända i Audi Sport-familjen. 1999 ledde Ernst Moser ett team av två Audi A4 Quattro i German Super Touring Championship (STW). Phoenix har tävlat i DTM sedan 2000.


Ett av de intressanta nya fabriksstallen i år leds av förre F1-världsmästaren, finländaren Keke Rosberg, vars son Nico gör F1-debut i år. Audi Sport Team Rosberg kör två Audi A4 DTM av fjolårets modell, med tyskarna Frank Stippler och nykomlingen Timo Scheider som förare. Keke Rosberg är en av racingvärldens och DTMs mest erfarna profiler, och har bland annat kört i och drivit ett av Opelteamen.


Två Audi A4 DTM från 2004 kommer också till start i ett nytt privatanmält Audi kundteam som ägs och leds av Dr. Colin Kolles. Som försteförare har han kontrakterat en vass kvinnlig förare, belgiskan Vanina Ickx, dotter till gamle stjärn-F1-föraren och sexfaldige LeMans-segraren Jacky Ickx. Vem som ska köra andrabilen är ännu inte klart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062