23948sdkhjf

Bilhandel över gränserna

Fler och fler svenskar har börjat handla bilar över gränserna. Det ökade intresset kommer från både privatkonsumenter och professionella bilhandlare. Utvecklingen bekräftas av försäljningschefen för bilauktionen Autorola.se.

Fler och fler svenskar har börjat handla bilar över gränserna. Det ökadeintresset kommer från både privatkonsumenter och professionella bilhandlare.Utvecklingen bekräftas av försäljningschefen för bilauktionen Autorola.se.Han berättar att det till största del handlar om några av de stora tyskabilhandlarna som upptäckt fördelarna med att köpa nordiska bilar i Norden.Detta gynnar den svenske konsumenten vid en försäljning, menar MortenHolmsten:


-Vi märker att många tyska bilhandlare har fått upp ögonen för att köpabilar i Sverige. Oftast är man ute efter en Saab eller Volvo, och i Sverigeär ju utbudet av just dessa bilar mycket bra. Men det kan även hända att entysk bil får återvända hem igen. Allt hänger på priset.


Och det är inte bara tyskar som börjat handla i Sverige. Handelskanalen ståröppen och bilarna strömmar åt båda hållen.


De svenskar som köper bil i Tyskland via vår systerauktion Autorola.se ärförst och främst ute efter de tyska kvalitetsmärkena BMW, Audi och Mercedes.Vi har både den vanlige konsumenten, som köper en bil åt sig själv, ochbilhandlare, som köper in bilar till återförsäljningsverksamheten", berättarMorten Holmsten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079