23948sdkhjf

Nya A6 allroad quattro

Redan i sin första generation rönte Audi stora framgångar med allroad quattro. Denna avläggare till A6 Avant har ända sedan år 2000 varit en Audi för alla vägar och alla årstider. Efterträdaren A6 allroad quattro är ännu rymligare, lyxigare och mångsidigare.

Redan i sin första generation rönte Audi stora framgångar med allroad quattro. Denna avläggare till A6 Avant har ända sedan år 2000 varit en Audi för alla vägar och alla årstider. Efterträdaren A6 allroad quattro är ännu rymligare, lyxigare och mångsidigare. Och namnet allroad är också dess motto - den erbjuder driv- och kördynamik både på och vid sidan av de belagda vägarna.


A6 allroad quattro är en bil byggd på ett koncept som är unikt för Audi. Den är nära besläktad med A6 Avant och erbjuder tack vare identisk karosstomme närapå samma sportiga prestanda. Men där vägen blir så dålig att föraren av Avant tvingas stanna, kan A6 allroad quattro fortsätta resan. A6 allroad quattro vidgar det sportiga Avant-konceptet till att även omfatta offroad-egenskaper. På så vis bygger den en bro mellan sportig elegans och markerad mångsidighet.


På utsidan harmonierar den dynamiska linjeföringen med markerade offroad-detaljer. Tack vare 4,93 meters längd och 2,83 meters axelavstånd erbjuds komfortabelt utrymme för fem åkande, som dessutom kan ta med sig 1 660 liter bagage. Lastutrymmet består av en mängd intelligenta stuvningslösningar. Karossen - till största delen byggd av högfast stål och aluminium - är extremt styv och krocksäker.


Ett centralt element i ergonomin är kontrollsystemet MMI. Även den elektromekaniska parkeringsbromsen höjer komforten. Nya färger, dekorinlägg och klädslar ger en lyxig accent.


För drivningen kan kunden välja mellan fyra direktinsprutade alternativ; två bensin- och två dieselmotorer. 3,2 FSI är en V6 som utvecklar 188 kW (255 hk), medan det i 4,2 FSI handlar om en V8 med 257 kW (350 hk). FSI-tekniken ger båda motorerna mer kraft och effektivitet. De båda bottenstarka dieselmotorerna med Common Rail-insprutning är sexcylindriga med 2,7 respektive 3,0 liters volym. Deras effekt ligger på 132 kW (180 hk) respektive 171 kW (233 hk). Kraftöverföringen går via sexväxlad, manuell låda eller tiptronic-låda, även den med sex växlar. Den permanenta fyrhjulsdriften quattro fördelar kraften till alla fyra hjulen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078