23948sdkhjf

Passat nummer 1 i Sverige och Europa

Passat är nummer 1 i Sverige— och i Europa. Svenska AutoBilds läsare har valt Volkswagen Passat till bästa bil 2006 och på bilsalongen i Genève kunde Volkswagens märkeschef Jens Effenberger på tisdagen ta emot priset Auto 1 från svenska AutoBilds chefredaktör Daniel Frodin.

Passat är nummer 1 i Sverige - och i Europa. Svenska AutoBilds läsare har valt Volkswagen Passat till bästa bil 2006 och på bilsalongen i Genève kunde Volkswagens märkeschef Jens Effenberger på tisdagen ta emot priset Auto 1 från svenska AutoBilds chefredaktör Daniel Frodin. När dessutom de 40 miljoner läsarna av 24 europeiska tidningar från AutoBild-gruppen röstat bland 13 modeller, utsåg slutligen en jury bestående av chefredaktörer, tekniker och motorsportexperter, Passat till den klara vinnaren av titeln Auto 1 i Europa.


Häromdagen var det därför dags för Volkswagens chef Wolfgang Bernhard att ta emot den fem kilo tunga Auto 1-trofén vid en ceremoni i anslutning till Genèves bilsalong.


- Auto1-utmärkelsen är kröningen på en serie framgångar, sade Wolfgang Bernhard när han tackade läsarna och juryn. Han hänvisade till de många pris som Passat fått under senare tid 51; ett bevis för Passats framgångsrika koncept. Berömmelse och ära är en mycket god grund att stå på, sade han, men tillade:


- Nöjda kunder och bestående ekonomisk framgång är trots det de punkter som vi ska mätas emot.


Redan 1997 vann Passat av generation fem Auto 1-utmärkelsen. Föregångarens framgångsserie fortsatte med nya Passat som introducerades våren 2005. I Tyskland har nya Passat bland annat vunnit ADACs Gelber Engel-pris och Bild am Sonntags pris Gyllene Ratten. I flera länder har Passat dessutom valts till Årets Bil.


Även försäljningssiffrorna talar för Passat. I Sverige är Passat nu Volkswagens mest sålda modell och ligger på femte plats i registreringsstatistiken t o m februari. I Tyskland är Passat ledande i sitt segment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078