23948sdkhjf

Hyundai Genus

Genom att kombinera den sportiga körupplevelsen hos en coupé och en traditionell kombibils mångsidighet ger Hyundai en försmak på vad framtiden har att erbjuda europeiska bilköpare.


Den stora och kraftfulla konceptbilen är utvecklad vid Hyundai's designcenter i Rüsselsheim.- I den här crossover-modellen blandas rymlighet och komfort med elegans och funktionalitet. Genus vänder sig till moderna köpare och deras livsstil, säger chefdesigner Thomas Bürkle.


Under en lucka bagageutrymmets golv finns ett hopfällbart säte. Det kan fällas upp ut över lasttröskeln och under bakre stötfångaren finns en utdragbar "fotpall", och vips finns en utvändig sittplats för bekväma pjäxbyten och mycket annat. "Fotpallen" kan dessutom användas separat för att frakta cyklar och annan sportutrustning.


Genus har panoramaglastak och infällbara B-stolpar. När sidorutorna är nedvevade ger detta en behaglig känsla av frihet och rymd, något som annars bara brukar upplevas i en cabriolet. Genus är fyrhjulsdriven av en 2,2 liters common-rail diesel (CRDi) och har en femväxlad automatlåda.


Formgivningen har inspirerats av böljande vågor. Fronten flyter ihop med aktern och bilen är lackerad i metallic champagne. Fronten domineras av ett stort sexkantigt luftintag som för tanken till ett jaktplan och de juvelliknande bakåtsvepta strålkastarna liknar ögonen på en stor fågel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062