23948sdkhjf

Scanias etanolbussar i centrum vid konferens i London

Scania tar en ledande roll vid en kommande konferens ordnad av BioAlcohol Fuel Foundation (BAFF) i Imperial College i London onsdag 22 mars. Konferensen, som har titeln "BioEthanol and the Road to Sustainable Transport", klargör vilka utmaningar som väntar vid övergången till uthålliga vägtransport..

Scania tar en ledande roll vid en kommande konferens ordnad av BioAlcohol Fuel Foundation (BAFF) i Imperial College i London onsdag 22 mars. Konferensen, som har titeln "BioEthanol and the Road to Sustainable Transport", klargör vilka utmaningar som väntar vid övergången till uthålliga vägtransporter och visar på några av de lösningar som finns tillgängliga idag.


Scania är världens enda leverantör av tunga nyttofordon med etanoldrift och har därmed särklassig erfarenhet och kunskap inom området. Sedan 1990 har omkring 600 Scania etanolbussar levererats till svenska städer, de flesta till Stockholm, där Storstockholms Lokaltrafik (SL) rapporterar om imponerande miljövinster under perioden.


Vid konferensen håller Urban Johansson, ansvarig för drivlineutveckling på Scania, ett anförande med titeln "Etanolbussar - erfarenheter och utsikter för hållbar stadstrafik".


En Scania OmniLink etanolbuss från SL visas utanför konferensbyggnaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125