23948sdkhjf

Sverigepremiär för Volkswagen Eos på Stockholms Bilsalong

Eos är Volkswagens största modellnyhet på Stockholms Bilsalong och premiär i Sverige. Den nya coupén med fällbart tak kommer till Sverige lagom till sommaren.

Eos är Volkswagens största modellnyhet på Stockholms Bilsalong och premiär i Sverige. Den nya coupén med fällbart tak kommer till Sverige lagom till sommaren. Andra nyheter är Golf GT med den nya TSI-motorn på 170 hk, Touran med samma motorkoncept och 140 hk, Touran EcoFuel med gasdrift samt snabba Polo GTI med 150 hk. Eos är flera bilar i en, en coupé med taket uppfällt, en cabriolet för sköna sommardagar och täckt med sollucka när solen inte orkar värma ordentligt. Det femdelade fällbara taket, som öppnas och stängs på cirka 25 sekunder, ger påtagliga fördelar. Vindrutan kan göras kortare och mer upprätt vilket gör det lättare att kliva i och ur och känslan av att köra öppet förstärks.


Eos introduceras i Sverige på försommaren och kommer att kosta cirka 260 000 kronor för 2,0 FSI med 150 hk. Det kommer att finnas fler motoralternativ från 115 hk till 250 med 3,2 V6-motor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078