23948sdkhjf

Svensk seger i VM-rallyt i Spanien!

Subaru Swedish Dealer Team med förare Oscar Svedlund och kartläsare Björn Nilsson vann Spanska VM-rallyt i Grupp N, med stor marginal. Oscar och Björn genomförde ett mycket fint rally och tog därmed sin första seger utomlands för Subaru Swedish Dealer Team.

Subaru Swedish Dealer Team med förare Oscar Svedlund och kartläsare Björn Nilsson vann Spanska VM-rallyt i Grupp N, med stor marginal.


Oscar och Björn genomförde ett mycket fint rally och tog därmed sin första seger utomlands för Subaru Swedish Dealer Team. Oscar och Björn har en hel del erfarenhet av VM med 20 starter i ryggen. Oscar har bland annat en vinst i RAC-rallyt på meritlistan. Dessutom deltog de 2004-2005 i Kinesiska Mästerskapen och Asien Pacific med fina resultat och delsegrar.


Nu vann de alltså för Subaru i Rally Catalunya, RACC, som körs till 100 % på asfalt.


Första dagen bestod av sex specialsträckor. Oscar och Björn vann samtliga sträckor och ledde med 2:17,9 minuter över tvåan Hans-Erik Weng.


Andra dagen flöt på helt utan problem för Oscar och Björn, om man bortser från en punktering på den tionde sträckan som kostade dem 35,5 sekunder. Det gjorde ingen större skillnad i resultatet eftersom de vid målgång hade en ledning med 2:22,9 minuter.


Tredje och sista dagen var strategin att bara ta sig runt, men eftersom det var ett svårt och trixigt rally krävdes exakt linje och full koncentration. De vann tre av fyra sträckor och utökade därmed sin ledning till 3:16,9 minuter. Förutom att de vann med stor marginal tog de även hem 12 av 16 sträcksegrar.


Oscar och Björn är mycket nöjda med sin insats i det Spanska VM-rallyt."Speciellt kul att ta sin första seger utomland för Subaru och vårt Swedish Dealer Team", säger Oscar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082