23948sdkhjf

150 ersättningsjobb till Falun

Scania har nu skrivit avsiktsförklaringar med företag som vill ta över delar av produktionen i Falun när bolaget i slutet av 2008 flyttar axelproduktionen till Södertälje. Företagen är sedan tidigare leverantörer till Scania. Inledningsvis beräknas verksamheterna sysselsätta cirka 150 personer.

Scania har nu skrivit avsiktsförklaringar med företag som vill ta över delar av produktionen i Falun när bolaget i slutet av 2008 flyttar axelproduktionen till Södertälje. Företagen är sedan tidigare leverantörer till Scania. Inledningsvis beräknas verksamheterna sysselsätta cirka 150 personer. Målsättningen är att de på sikt även ska tillföra ny verksamhet.


- Avsiktsförklaringen innebär att förhandlingarna nu går in i ett skede då parterna mer i detalj ska komma överens om förutsättningarna, säger Per Hallberg i Scanias verkställande ledning.


- Det är positivt att vi redan nu kan visa det första resultatet av de diskussioner kring ersättningsarbeten som pågått ett tag, säger Anders Williamsson, Scanias platschef i Falun.


Anders Williamsson framhåller även det konstruktiva samarbetet med Falu kommun i detta arbete samt när det gäller att hitta nya företag som kan etablera sig i Scanias lokaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065