23948sdkhjf

Scanias samarbete med MAN

Scania har beslutat att avsluta samarbetsprojektet med MAN vad beträffar axlar. Diskussionerna avseende växellådor fortsätter. Det var i april 2003 som Scania och MAN ingick ett samarbetsavtal om gemensam utveckling och leveranser av växellådor och axlar.

Scania har beslutat att avsluta samarbetsprojektet med MAN vad beträffar axlar. Diskussionerna avseende växellådor fortsätter. Det var i april 2003 som Scania och MAN ingick ett samarbetsavtal om gemensam utveckling och leveranser av växellådor och axlar. Parterna har nu utvärderat möjligheterna till utveckling och produktion av axlar i regi av MAN i Tyskland och växellådor tillverkade inom Scania i Sverige.


Efter flera år av teknisk utvärdering är vår slutsats att de ekonomiska fördelarna av ett samarbete kring axlar inte uppväger den större tekniska komplexitet och högre kostnad som skulle tillföras våra produkter, säger Scanias vd Leif Östling.


När det gäller växellådor har diskussionerna nått slutskedet. Resultatet av dessa är att Scania kan komma att leverera vissa typer av växellådor av hög teknisk specifikation till MAN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062