23948sdkhjf

Ny stororder till Haldex

Haldex får en tilläggsorder för sitt fyrhjulsdriftsystem till ytterligare en global plattform, vilket ökar det totala värdet för affären med 800 miljoner till 2 miljarder kronor.

Haldex får en tilläggsorder för sitt fyrhjulsdriftsystem till ytterligare en global plattform, vilket ökar det totala värdet för affären med 800 miljoner till 2 miljarder kronor. Haldex kommer att leverera sin nya generation av Haldexkopplingen (Haldex LSC), samt en tvärdifferential (Haldex eLSD) till två globala personbilsplattformar med början 2008. Som tillägg till förra årets affär som meddelades den 26:e oktober 2005, har Haldex fått ytterligare en order för sitt fyrhjulsdriftsystem till en andra global plattform från en ledande underleverantör. Leveranserna är planerade att påbörjas 2008 och det uppskattade totala värdet för affären är 2 miljarder kronor.


Både Haldex fyrhjulsdriftsystem och tvärdifferential erbjuder underleverantörer och biltillverkare en effektiv systemlösning som tillåter att man använder samma hårdvara till olika fordonsmärken, vilket sänker kostnaderna och minskar komplexiteten. Kundanpassningen för olika märken sker genom individuell anpassning av kontrollmjukvaran som utvecklas av Haldex internt.


Haldex kommer att använda sig av sina existerande produktionsenheter för att förse dessa program med produkter, men kommer att öka produktionskapaciteten i Mexiko för att kunna tillfredsställa efterfrågan i Nordamerika.


-Denna affär bekräftar Haldex position på marknaden som en ledande och innovativ leverantör av fyrhjulsdrift, uppbackad av koncernens globala produktionskapacitet. Vi är stolta över att kunna erbjuda marknaden den senaste teknologin och på så sätt skapa konkurrensfördelar för våra kunder, säger Joakim Olsson, VD för Haldex Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078