23948sdkhjf

Marknadsunika funktioner i Meca Webshop

Sedan lanseringen av Meca Webshop för 6 månader sedan, har både antalet användare, systemfunktioner och sökbart innehåll ökat dramatiskt. Under måndagen den 20 mars släpptes en ny unik uppdatering som ytterligare underlättar för användarna i form av; integration till affärssystem, länkning till tekniska data samt nerladdning av SBF-filer - allt från en webbapplikation.


Meca Webshop har redan från starten konstruerats i samråd med och för bilverkstäder, vilket innebär att det hela tiden sätts fokus på sådant som en mekaniker eller verkstadsägare verkligen har behov av. Den nya funktionaliteten med integration från webbapplikationen till olika affärssystem, länkning till teknisk data samt nerladdning av SBF-filer är ett tydligt resultat av den filosofin.


- "Vi har identifierat ett önskemål från våra kunder om att de vill förenkla och effektivisera sin vardag med hjälp av ny teknik", säger Pehr Oscarson, marknadsdirektör på Meca. "Dessa unika funktioner som vi nu släpper är ändå bara en början av vad vi i framtiden kommer att kunna erbjuda våra kunder.Dessutom har det sedan starten tillkommit över 1 200 nya bilmodeller och 30 000 nya produktfoton, vilket innebär att Meca Webshop numera innehåller mer än 7 300 bilmodeller, över en miljon artiklar och drygt 60 000 produktfoton.


Länkning mellan Meca Webshop och tekniska dataEn länk mellan Meca Webshop och kundens lokalt installerade program för teknisk information (Meca Workshop Data, Bosch ESI och Autodata). Meca är de enda på marknaden som skapat en länk till Bosch ESI och Meca Workshop Data från en Webbkatalog! Kunden installerar först en lokal applikation och därefter synliggörs en knapp för varje lokalt installerat program med tekniska data. Väljer man en specifik bil och klickar på knappen så länkas man direkt till programmet och den valda bilen. Ladda hem SBF filerAnvändare kan nu logga in på Meca Webshop och enkelt välja vilken/vilka varugrupper de vill ladda hem och sedan läsa in dessa i sitt affärssystem så att de har korrekta priser. Filerna innehåller cirkapris och rabattkod.


Integration mellan affärssystem och Meca WebshopDet är nu klart för leverantörer av affärssystem att bygga funktionella länkningar mellan sina system och Meca Webshop. Exempelvis kan man skapa länkar som automatiskt flyttar produkter från Meca Webshops varukorg till arbetsordern i affärssystemet. En del affärssystemsleverantörer har redan påbörjat detta arbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156