23948sdkhjf

Rydahls och MATAB i nytt samarbete

Bildelsdistributören MATAB utökar sitt produktprogram med delar till personbilssläp. Efter en längre urvalsprocess har Karlstadsföretaget RYDAHLS valts till leverantör. Företagen ser fram emot ett samarbete till nytta för båda parter.

Bildelsdistributören MATAB utökar sitt produktprogram med delar till personbilssläp. Efter en längre urvalsprocess har Karlstadsföretaget RYDAHLS valts till leverantör. Företagen ser fram emot ett samarbete till nytta för båda parter. MATAB ges tillgång till kompetens och ett heltäckande produktprogram. Rydahl får en ny offensiv partner och ytterligare en väg ut på marknadens för sina produkter.


Rydahls är för många ett begrepp vad gäller friktion och bromsar. En välkänd aktör med en historia som går nära 100 år tillbaks i tiden.Företaget är en av landets stora leverantörer av bromsar för alla typer av fordon och representerar flera av världens ledande tillverkare av broms-, axel- och styrdelar.- Rydahl var självklart ett av alternativen då vi började se oss om efter leverantör, säger Fredrik Hansson, produktchef, Broms hos MATAB. Vi vet att Rydahls kan sin sak och står för ett starkt sortiment.I urvalsprocessen togs dock hänsyn även till andra faktorer.- Vi strävar alltid efter att komma så nära ursprungsleverantören som möjligt. Rydahls generalagentur för KNOTT var därför ett starkt argument. Detsamma gäller Rydahls e-katalog som vi granskat och funnit mycket användbar, fortsätter Fredrik Hansson.


Från Rydahls sida är man likaså belåtna över överenskommelsen.- MATAB är en perfekt partner för vår del, säger Jan Uddh, avdelningschef på Rydahls fordonsavdelning. MATAB är en offensivt satsande distributör som kommer att vara en av de viktigaste aktörerna på den svenska eftermarknaden.Att finna en rikstäckande distributör ligger helt i linje med Rydahls strategi om att flytta produkterna närmare kunderna.- MATAB är starka över stora delar av Sverige och kommer på ett utmärkt sätt att komplettera våra egna säljresurser, avslutar Jan Uddh.Rydahls delar finns på MATABs lager i Malmö och Spånga sedan början av april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063