23948sdkhjf

Unga yrkesförare tävlar om VM-plats

TYA arrangerar i samarbete med Volvo Lastvagnar SM i Transportteknik. Tävlingen är en del av Yrkes-SM som arrangeras i Göteborg den 18-20 maj. På startlinjen i Transportteknik står 10 deltagare; de fem vinnarna från vårens regionfinaler, två vinnare från förra årets regionfinaler och tre jokrar.

TYA arrangerar i samarbete med Volvo Lastvagnar SM i Transportteknik. Tävlingen är en del av Yrkes-SM som arrangeras i Göteborg den 18-20 maj. På startlinjen i Transportteknik står 10 deltagare; de fem vinnarna från vårens regionfinaler, två vinnare från förra årets regionfinaler och tre jokrar. Målet är att ta fram Sveriges bästa unga yrkesförare till världsmästerskapet, World Skills Competition, som arrangeras i Japan 2007 (WSC är ett VM för unga yrkesarbetare som samlar deltagare från hela världen. WSC arrangeras vartannat år och innefattar 40 olika yrken).


Landets 65 gymnasieskolor med fordonsprogrammets Inriktning Transport och cirka 1 800 elever har varit med och konkurrerat om platserna i SM i Transportteknik.


- Transportbranschen är en viktig del av samhället och vi vill genom vårt engagemang i Yrkes-SM visa upp att vi är en bransch med stark framtidstro. Vi kommer att ha en mångfald aktiviteter på vårt 8 000 kvadratmeter stora område på Heden i centrala Göteborg, säger Caj Luoma, projektledare från TYA.


- Det skall bli kul och spännande att tävla i Yrkes-SM! Det kommer att krävas ett stort yrkeskunnande av den som vinner, säger Johan Ohlsson från Skövde som är en av totalt tio deltagande yrkesförare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062