23948sdkhjf

Nya Opel Corsa

Med självsäker framtoning och karaktäristiskt utseende är helt nya Opel Corsa redo för sitt första publika framträdande. Scenen för denna världspremiär blir Englands internationella bilsalong den 18-30 juli i London— den trendigaste staden i Europa.

Med självsäker framtoning och karaktäristiskt utseende är helt nya Opel Corsa redo för sitt första publika framträdande. Scenen för denna världspremiär blir Englands internationella bilsalong den 18-30 juli i London - den trendigaste staden i Europa. Nya Corsa utmärks bland annat av en sportigt kraftfull design, ett nyutvecklat chassi som ger smidiga och säkra köregenskaper, hög inredningskvalitet, härlig komfort, goda utrymmen och många tekniska finesser som är nya för den här storleksklassen. Sedan 1982 har Opels populära Corsa sålts i drygt 9,4 miljoner exemplar i Europa, och försäljningen lär inte avta när den fjärde generationen av Corsa når försäljningshallarna i höst.


Åsikter om ny Corsa:


Carl-Peter Forster, President, General Motors Europe:- Precision, innehåll och köregenskaper. Jag gillar bilar med innehåll, bilar med en rejäl substans, och det är precis vad nya Corsa har. Med egenskaper som går på djupet blir den en stark märkesambassadör för Opel. Och tack vare det nya spänstiga chassit är den dessutom lika sportig att köra som den ser ut.


Hans Demant, Opel Managing Director:- Mitt motto är: Liten bil, stort nöje. Och stort nöje var just vad vi alla upplevde under utvecklingsarbetet när vi körde nya Corsa på några av världens mest krävande testbanor. Suveräna köregenskaper, härlig styrning och kraftfulla bromsar - precis vad jag förväntar mig av en Opel av idag.


Niels Loeb, Chief Designer, Corsa Studio:- Det är helt OK att vara kaxig, speciellt när det gäller vår läckra kupéliknande tredörrars Corsa. Titta bara på nyllet - glada ögon och ett fräckt flin. Den sprider glädje och det är precis det vi ville uppnå med bilens design. Den är unik både inuti och utanpå och den riktigt ber om att man ska dra en repa.


Alain Visser, Executive Director, European Marketing Adam Opel GmbH:- Spännande, okonventionell, kreativ och ständigt på språng. Det är London i ett nötskal.Och Corsa också. Det är därför som London är den perfekta platsen för Corsas världspremiär.


Karaktärsdrag hos nya Corsa


Design: Slank profil, kupéliknande taklinje, atletiskt "axelparti" - nya tredörrars Corsa kombinerar sina kompakta yttermått (längd/bredd/höjd 399/171/149 cm), långa axelavstånd (251 cm) och breda spårvidd (147/146 cm) till utpräglat sportiga proportioner Interiör: Ännu större kupéutrymme med genomarbetad förarplats och ombonad inredning i många utföranden, färger och material, bakgrundsbelysta knappar och reglage samt många smarta förvaringsfack Chassi: Helt nyutvecklat, ger suveränt spänstiga och säkra köregenskaper. ESPav senaste modell liksom "understyrningskontroll" EUC (Enhanced Understeering Control), ABS med CBC "kurvbromskontroll" (Cornering Brake Control) och nöd-bromsförstärkare. Corsa är dessutom först i klassen med variabelt progressiv servostyrning och som tillval finns sportchassi med 17-tumshjulMotorer: Tre bensin- och två dieselmotorer (turbo, common rail direktinsprutning) med fyrventilsteknik, cylindervolym från 1,0 till 1,4 liter och maxeffekt från 60 till 90 hk. Ny turbodiesel på 1,7 l och 125 hk och partikelfilter DPF (Diesel Particulate Filter) tillkommer inom kort. DPF är ovanligt på små dieselmotorer men finns även till Corsas 1,3-liters turbodiesel. Alla bensinmotorerna är försedda med Opels bränslebesparande TWINPORT-teknikNy teknik: Massor med utrustning som är ny i den här klassen. Till exempel adaptiva strålkastare (svänger med styrutslaget), navigationssystem med CD eller DVD-ROM, radio/CD-spelare med MP3, innovativa infotainmentprogram, mobiltelefon med röstkontroll och trådlös Bluetooth-anslutning, "punkteringsfria" däck (Run Flat Tires), etc. Individualisering: Många olika tillval ger en bil med personlig stil; allt från elektronisk förprogrammering av personliga preferenser (t ex inställning av klimatanläggning och infotainment) till eluppvärmd ratt och panoramasoltak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281