23948sdkhjf

Stöldvåg av krockkuddar

För fyra år sedan berättade Motor-Magasinet att en ny typ av bilinbrott hade drabbat tyska bilägare. Det var krockkuddar som stals och sedan skickades vidare till Östeuropa. Då förutspådde vi att detta på sikt även skulle drabba svenska bilägare, och det har nu skett.

För fyra år sedan berättade Motor-Magasinet att en ny typ av bilinbrott hade drabbat tyska bilägare. Det var krockkuddar som stals och sedan skickades vidare till Östeuropa. Då förutspådde vi att detta på sikt även skulle drabba svenska bilägare, och det har nu skett. Småland är exempelvis hårt drabbat.


Stölderna av krockkuddar i Småland har gått i ett stråk från Mönsterås kommun i öster via Nybro, Lessebo, Växjö och Alvesta. Gemensamt är att bilinbrotten sker nattetid och på relativt små orter. Pukeberg i Nybro, Hovmantorp i Lessebo, samt Moheda och Torpsbruk i Alvesta har drabbats. Gemensamt är också att man snabbt tillgriper ett tiotal krockkuddar på varje plats och sedan försvinner. Även den svenska polisen är övertygad om att de stulna krockkuddarna fraktas till Östeuropa för att där ersätta kuddar i bilar som repareras efter kollisioner. Det är i dag mer "lönsamt" att stjäla krockkuddar än exempelvis bilstereoapparater. Krockkuddarna är lättare att stjäla och i regel mer värdefulla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16