23948sdkhjf

BIL Sweden skriver upp nybilsprognosen för 2006 

BIL Sweden skriver nu upp prognosen för antalet nyregistrerade personbilar under 2006 till 280 000 bilar. Det är en upprevidering med 5 000 bilar.— Orsaken till uppjusteringen av prognosen är den ökande orderingången på nya bilar och en fortsatt mycket stark konjunktur, säger Bertil Moldén, VD för..

BIL Sweden skriver nu upp prognosen för antalet nyregistrerade personbilar under 2006 till 280 000 bilar. Det är en upprevidering med 5 000 bilar.


- Orsaken till uppjusteringen av prognosen är den ökande orderingången på nya bilar och en fortsatt mycket stark konjunktur, säger Bertil Moldén, VD för BIL Sweden. Historiskt sett har valår normalt inneburit ökad nybilsförsäljning och vi tror att så kommer bli fallet även under valåret 2006, fortsätter Bertil Moldén. Det ökade intresset för miljöbilar och dieselbilar stimulerar också marknaden, säger Bertil Moldén.


-Tjänstebilsmarknaden har påverkats positivt tack vare olika "morötter" så som partikelfilterrabatt på dieselbilar samt reducerade förmånsvärden, trängselskattebefrielse och lägre parkeringskostnader för miljöbilar. Detta har positivt stimulerat ett ökat ordertecknande på nya bilar, säger Bertil Moldén.


- Ökad andel miljö- och dieselbilar har drastiskt minskat CO2-utsläppen från nya bilar. Vi arbetar aktivt gentemot myndigheterna med att få till stånd en "skrotmorot" på äldre bilar av 88 års modell och äldre, säger Bertil Moldén.


- Även på lätta lastbilssidan gör vi en bedömning att marknaden kommer öka. En realistisk bedömning är att den kommer att hamna på 38 000 fordon under 2006, vilket kan jämföras med 34 700 under 2005. Den ökade lätta lastbilsmarknaden är en återspegling av att mindre och medelstora företag har en stark konjunktur, avslutar Bertil Moldén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078