23948sdkhjf

Rallystjärna testar nya Ford S-Max MPV

Tvåfaldige världsmästaren i rally och BP Ford World Rally Team föraren Marcus Grönholm har provat den spännande nykomlingen i Fords modellprogram— S-MAX. Hans slutsats: "Jag är imponerad!" Grönholm är inte främmande för att köra kraftfulla och mycket dynamiska bilar.

Tvåfaldige världsmästaren i rally och BP Ford World Rally Team föraren Marcus Grönholm har provat den spännande nykomlingen i Fords modellprogram - S-MAX. Hans slutsats: "Jag är imponerad!"


Grönholm är inte främmande för att köra kraftfulla och mycket dynamiska bilar. Sedan han startade sin motorsportkarriär 1987 har han deltagit i 124 VM-rallyn och vunnit 20 av dem. Men bortanför snön och gruset i rally VM, måste även denne proffsförare köra på vanliga vägar, och ofta med sin familj.


Med tre barn i åldrarna 9 till 15, uppskattar Marcus och hans fru Teresa komforten i en modern familjebil, och för Grönholm själv är körkvalitet det som kan göra skillnaden mellan att en resa blir ett nöje eller ett måste. Detta är en av styrkorna i nya Ford S-MAX.


S-MAX för stil och prestandaUnder tävling kör Grönholm ofta på gränsen och utnyttjar allt som hans 300-hästars fyrhjulsdrivna Focus RS WRC-bil kan erbjuda. När han möter Ford S-MAX för första gången ser han direkt bilens kvaliteter: "För mig har nya S-MAX ett väldigt snyggt och sportigt utseende, speciellt i profil. Men jag är lika imponerad av den cockpitlika interiören. Jag är lång men körställningen är komfortabel för mig och det finns fortfarande gott om plats för passagerarna bak."


Förrutom att vara Fords första bilmodell som bygger på företagets nya formspråk 'kinetic' design, har S-MAX också det innovativa Ford FoldFlatSystem för stolarna bak. Detta är utformat för att ge maximal flexibilitet och vara lätt att använda för att täcka alla de olika transportbehov en modern familj har. Precis som Marcus och Teresa Grönholm och deras tre barn: "Jag är en familjeman och kanske är det därför innerutrymmena och flexibiliteten är några av mina favoritaspekter. Det är bara att fälla ner stolarna i golvet och sedan har man ett lastutrymme stort nog att kunna frakta vadhelst jag kan tänka mig att någonsin behöva frakta."


Rallyföraren Grönholm var lika imponerad av bilens precisa köregenskaper. "Att kunna sitta upp till 7 personer är jättebra men S-MAX glänser verkligen när man kör den," fortsätter han. "Den känns sportig, beter sig förutsägbart och känns väldigt dynamisk, som en mycket mindre bil. Jag gillar också känslan av kraft från 220-hästars motorn."


Grönholms uppskattade kraften i den vassaste versionen av S-MAX som är utrustad med en 2.5-liters 220 hästkrafters 5-cylindrig motor och som ger fina prestanda. I denna versionen når S-MAX en toppfart på 230 km/h. Accelerationen är lika imponerande med sprinten 0 till 100 km/h som avverkas på bara 7.9 sekunder. Siffror som betyder att S-MAX kan konkurrera med mera synligt sportiga bilar.


S-MAX för SäkerhetAvancerad teknologi finns också tillgängligt för att säkerställa att S-MAX sätter en ny nivå säkerhetet. I tillägg till Interaktivt Dynamiskt Chassi med kontinuerligt styrd och justerbar dämpning, kan Ford S-MAX också utrustas med Adaptiv Farthållare med framåtvarning för långsammare trafik och ett system som också hjälper till vid inbromsning. Ett stort urval av aktiva säkerhetssystem kombinerat med det senaste inom passiva säkerhetssystem visar tydligt Fords kompromisslösa hållning till säkerhet.


"Det finns många högteknologiska saker i S-MAX some gör att den känns säker att köra och att leva med. För mig som både rallyförare och familjefar är säkerhet den viktigaste aspekten av körning. Jag är klart imponerad av alla säkerhetsdetaljer i nya S-MAX", avslutar Grönholm.


Nya Ford S-MAX lanseras över hela Europa och lanseras i Sverige nu till helgen. Detta nya tillskott i Fords modellprogram är en bil mellan Mondeo och helt nya Galaxy, och har utvecklats helt av Ford. Bilen byggs i Ford Europas fabrik i Genk i Belgien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063