23948sdkhjf

Rickard Rydell tog en andra- och en femteplats i WTCC

SEAT-föraren var snabbast i kvalet och startade första racet från pole position, men efter bekymmer med kopplingen i starten och bilens inställningar var han femma i mål.

SEAT-föraren var snabbast i kvalet och startade första racet från pole position, men efter bekymmer med kopplingen i starten och bilens inställningar var han femma i mål. Det andra heatet gick betydligt bättre och Rydell korsade mållinjen som tvåa, trots att vindrutetorkaren slutat fungera i ösregnet under loppet.- Jag och min ingenjör valde fel inställningar till den första tävlingen och i starten märkte jag att det var problem med kopplingen så det kunde inte bli så mycket bättre än en femteplats. Till andra racet gjorde vi en del ändringar och bilen gick mycket bättre, berättar Rickard Rydell.
I det andra racet startade Rydell fyra, men avancerade till andraplatsen som han höll hela vägen. Årets andra pallplats var ett faktum.
- Jag låg tvåa och tog in på ledaren Alain Menu när min vindrutetorkare fastnade. För att kunna se tillräckligt var jag tvungen att släppa en lucka till honom. I slutet regnade det dock så mycket jag var tvungen att titta ut genom sidorutan för att se bromspunkterna, så efter omständigheterna är jag nöjd med utgången av helgen.
SEAT tog de tre första platserna i det första heatet genom Yvan Muller, Peter Terting och James Thompson. Alain Menu segrade i det andra racet före Rydell och Thompson.
Totalt blev det tolv poäng för svensken som därmed klättrade från nionde till femte plats i VM-tabellen som toppas av teamkollegan Yvan Muller. SEAT leder även märkesmästerskapet.Nästa tävling körs på Oschersleben i Tyskland 4 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064