23948sdkhjf

Henrik Lindby bästa yrkesförare i Yrkes-SM

SM i Transportteknik för unga yrkesförare avgjordes i Göteborg. Tävlingen arrangerades av TYA i samarbete med Volvo Lastvagnar. På startlinjen i Transportteknik stod 10 deltagare; de fem vinnarna från vårens regionfinaler, två vinnare från förra årets regionfinaler och tre jokrar.

SM i Transportteknik för unga yrkesförare avgjordes i Göteborg. Tävlingen arrangerades av TYA i samarbete med Volvo Lastvagnar. På startlinjen i Transportteknik stod 10 deltagare; de fem vinnarna från vårens regionfinaler, två vinnare från förra årets regionfinaler och tre jokrar. Målet var att ta fram Sveriges bästa unga yrkesförare till världsmästerskapet, World Skills Competition, som arrangeras i Japan 2007 (WSC är ett VM för unga yrkesarbetare som samlar deltagare från hela världen. WSC arrangeras vartannat år och innefattar 40 olika yrken).


Landets 65 gymnasieskolor med fordonsprogrammets Inriktning Transport och cirka 1 800 elever har varit med och konkurrerat om platserna i SM i Transportteknik.


Henrik Lindby från Fole, Gotland stod i en klass för sig efter att ha samlat hela 56 poäng av totalt 60 möjliga på de fem delfinalerna, - Jag var väldigt fokuserad på tävlingen. Det var verklighetsbaserade tävlingar och jag tycker att jag mötte ett bra motstånd. Nu jobbar jag vidare på Gillerfors Åkeri AB och ser fram emot att få åka till Japan och representera Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063