23948sdkhjf

Citroën visar flera nyheter på bilsalongen i Madrid

2005 slog Citroën sitt eget försäljningsrekord i Spanien. Med 213 000 registrerade fordon och en marknadsandel på 11,1 % är Citroën störst när det gäller försäljning till privatpersoner (näst störst på hela personbilsmarknaden) och försäljning av lätta transportbilar (med 13 % marknadsandel i båda ..

2005 slog Citroën sitt eget försäljningsrekord i Spanien. Med 213 000 registrerade fordon och en marknadsandel på 11,1 % är Citroën störst när det gäller försäljning till privatpersoner (näst störst på hela personbilsmarknaden) och försäljning av lätta transportbilar (med 13 % marknadsandel i båda fallen). Citroën har för tionde året i rad tagit förstaplatsen på den spanska marknaden för lätta transportbilar, efter att ha summerat det första kvartalet 2006, med en marknadsandel på 13,56 % (och 10,93% totalt för både personbilar och lätta transportbilar).


Citroën kommer alltså till den internationella bilsalongen i Madrid som börjar den 25 maj 2006 med starka försäljningssiffror i ryggen och med sitt mest kompletta och moderna produktprogram någonsin. Även om nya Jumper, den mycket mångsidiga transportbilen, säkert blir en av stjärnorna på mässan visar Citroën också upp C-Triomphe, en helt ny sedanmodell.


Det här är också ett tillfälle att presentera C5 med den nya motorn HDi 173 hk FAP, som förenar prestanda och smidighet. Dessutom visas C4 med en ny elektroniskt styrd manuell 6-stegad växellåda (BMP6) som tillsammans med motorn HDi 110 hk FAP levererar förstklassig komfort och körglädje. Säljstarten för dessa båda nyheter är i juni, beroende på land.


Bland övriga Citroën-attraktioner på den här sevärda mässan finns den originella lilla konceptbilen C-Buggy, konceptbilen C-Airplay, dieselhybriden C4 Hybride HDi samt C2 Stop and Start.


Slutligen, efter att ha säkrat världsmästartiteln i rally 2005, både för konstruktörer och förare med Sébastien Loeb, presenterar Citroën nu C2 Super 1600 och konceptbilen C4 Citroën Sport som är en föregångare till den kommande C4 WRC. Den nya rallybilen ska försvara Citroëns färger i världsmästerskapen i rally 2007.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.052