23948sdkhjf

Domstolen friade bilhandlares prissamarbete

Trots bevisning för prissamarbete, i form av protokoll och e-postmeddelanden, friades de åtta bilhandlarna i södra Sverige för prissamarbete av Stockholms tingsrätt. År 2002 skickade en återförsäljarna av Volvo- och Renault-bilar ett e-brev till sju konkurrenter.

Trots bevisning för prissamarbete, i form av protokoll och e-postmeddelanden, friades de åtta bilhandlarna i södra Sverige för prissamarbete av Stockholms tingsrätt.


År 2002 skickade en återförsäljarna av Volvo- och Renault-bilar ett e-brev till sju konkurrenter. Han föreslog i brevet att de skulle lägga på 3 000 kronor på Volvos rekommenderade pris "som vanligt". Efter att Konkurrensverket gjort ett oanmält besök, en så kallad gryningsräd, och genomfört utredning, lämnades en stämningsansökan in till domstolen. I domen från Stockholms tingsrätt frias de åtta företagen.


- Trots att Stockholms tingsrätt funnit att samarbetet mellan återförsäljarna syftat till att begränsa konkurrensen, gör tingsrätten en annan bedömning när det gäller hur prissamarbetet har påverkat marknaden, säger generaldirektör Claes Norgren i en kommentar.


- Vi ska givetvis noga läsa och analysera vad tingsrätten skriver. Därefter ska vi överväga om vi ska överklaga domen till Marknadsdomstolen eller inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078