23948sdkhjf

EU ger miljöpris till VW

EU-kommissionen har tilldelat Volkswagen priset "European Business Award for the Environment" för sin återvinningsprocess av gamla bilar. Processen kännetecknas av stor miljövänlighet och förmåga att hushålla med naturresurser.

EU-kommissionen har tilldelat Volkswagen priset "European Business Award for the Environment" för sin återvinningsprocess av gamla bilar. Processen kännetecknas av stor miljövänlighet och förmåga att hushålla med naturresurser. Volkswagen har utvecklat tekniken som omvandlar skrot till råmaterial i samarbete med SiCon GmbH.


Den prisbelönta process Volkswagen-SiCon använder, återvinner material som tidigare inte gick att separera. Det behandlade råmaterialet kan därefter återanvändas i produktionen i stället för att som tidigare hamna på soptippen eller i förbränningsanläggningar.


Efter behandling i Volkswagen-SiCon-processen kan hårdplast, gummi, textilier, glas och metallskrot ersätta nytt råmaterial och därmed bidra till att spara naturresurser. Bortsett från den ekologiska aspekten är processen ekonomiskt intressant eftersom priset på råvaror fortsätter att stiga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078