23948sdkhjf

Snart kommer nya JAGUAR XKR...

8008 exemplar av Jaguars nya aluminiumsportbil XK har sålts fram till idag sedan försäljningsstarten tidigare i vår. Bilen kostar från 834 000 kronor. Det är en av de mest lyckade introduktionerna i Jaguars historia. Nu är det dags för nästa nyhet runt XK.

8008 exemplar av Jaguars nya aluminiumsportbil XK har sålts fram till idag sedan försäljningsstarten tidigare i vår. Bilen kostar från 834 000 kronor. Det är en av de mest lyckade introduktionerna i Jaguars historia. Nu är det dags för nästa nyhet runt XK. London, Europas mest trendiga stad just nu, blir premiärscenen för nya Jaguar XKR. Den 18 juli faller täckelsen.


XKR bygger givetvis på den nya XK-modellen men har "fått klorna ordentligt vässade" både motoreffekt, prestanda och utvändiga/invändiga designförändringar gör XKR unik. Det är den här versionen som många kunder nu går och väntar på.


I Sverige väljer 8 av 10 köpare R-versioner framför XK8. Så var det åtminstone med den förra generationen XK. Trots det är redan 35 av de 50 XK- bilar som kommer till Sverige i år sålda.Och precis som XK kommer XKR från start att finnas både som Coupé och Cabriolet.


XKR är utvecklad på Jaguars utvecklingscenter Whitley i Coventry där Jaguars ingenjörer, tekniker och designteam arbetar med Jaguars kommande modeller.


Bilen kommer att tillverkas i Castle Bromwich i Birmingham där också de andra aluminiumbilarna XJ och XK tillverkas idag.


Jaguar har utvecklat en tillverkningsteknik som starkt påminner om metoderna inom flygindustrin. Karossen är till exempel nitad och limmad i aluminium och även chassiet är tillverkat i aluminium med inslag av magnesium.


Användningen av aluminium ger klara miljövinster. Avsevärt lägre vikt minskar bränsleförbrukningen och därmed emissionerna. Dessutom är aluminium helt återvinningsbart. Nya XKR är också avsevärt lättare än konkurrenter med motsvarande prestanda och med en bränsleförbrukning som en vanlig familje bil.


Till Sverige kommer nya XKR under hösten i år. Närmare detaljer om bilen kommer att släppas i samband med att den internationella bilsalongen i London öppnar för media den 18 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078