23948sdkhjf

Opus får sin största order någonsin

Ordern som är värd 6,6 Mkr avser leverans av emissionsmätare till yrkesskolor i Polen. Opus Prodox AB vann 2005 tillsammans med de polska partnerföretagen Tehand sp. z o.o. och Beissbarth Equipment Sp. z o. o. en offentlig upphandling för att förse yrkesskolor i Polen med modern mätutrustning.

Ordern som är värd 6,6 Mkr avser leverans av emissionsmätare till yrkesskolor i Polen.Opus Prodox AB vann 2005 tillsammans med de polska partnerföretagen Tehand sp. z o.o. och Beissbarth Equipment Sp. z o. o. en offentlig upphandling för att förse yrkesskolor i Polen med modern mätutrustning. Upphandlingen överklagades i flera rättsinstanser men är nu slutligen avgjord och kontraktet med utbildningsministeriet är undertecknat. Leveranskontraktet som omfattar flera olika utrustningar är totalt värt ca 5 M Euro varav Opus försäljningsandel utgör 6,6 Mkr. Leveranser påbörjas redan i juni och hela ordern kommer att vara slutlevererad under tredje kvartalet 2006.


Orden, som delvis är finansierad med EU medel, är ett genombrott för Opus på den polska marknaden inom utrustning för emissionskontroll. Tidigare har Opus levererat diagnosutrustning för EOBD kontroll till bilprovningsstationer i Polen. Inom EOBD test utrustning är Opus redan marknadsledande i Polen och genom detta kontrakt kommer aven emissionsmätarna att bli välkända på marknaden.


- På Opus är vi mycket glada över att vi med svensk kvalitet och teknik visat att vi kan ge såväl europeiska som globala konkurrenter en rejäl match och ser nu fram emot att gå vidare i vår expansion inom de östeuropeiska länderna, säger Magnus Greko, VD på Opus.


Polen är en stor och viktig tillväxtmarknad inom EU och dessutom i närheten av Sverige. För Opus är därför Polen en mycket viktigt marknad och tack sina kvalificerade distributörer och partners har Opus möjlighet att ta en bra andel av en växande marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063