23948sdkhjf

Göransson vann i STCC

Äntligen kom första segern för Flash Engineering i årets STCC! Richard Göransson var i ledning från start till mål— och dessutom vann teamet pokalen för bästa märkesteam och för det snabbaste depåstoppet.— Fantastiskt, nu är vi med igen, jublar Richard Göransson.

Äntligen kom första segern för Flash Engineering i årets STCC!Richard Göransson var i ledning från start till mål - och dessutom vannteamet pokalen för bästa märkesteam och för det snabbaste depåstoppet.- Fantastiskt, nu är vi med igen, jublar Richard Göransson.


Om Richard Göransson var glad efter säsongens första pole under lördagenså var det inget mot hur lycklig han var efter gårdagens seger - en segersom han tackar hela Flash Engineerings team för.- Alla har slitit och jobbat dag och natt för att detta ska hända. Detkänns otroligt skönt att vi nu lyckades, säger Richard.Richard fick en bra start och efter bara några kurvor hade han fått enliten lucka ner till de två jagande BMW-bilarna med Duncan Huisman ochRobin Rudholm. Edward Sandström fick tyvärr inte chansen att köraspeciellt länge, efter en tryckare kraschade han våldsamt in i ett räckeoch voltade (se annan artikel).Jan "Flash" Nilsson, som startade sist i fältet, åkte upp sig och efterfem varv var han tia. Några varv senare var han sjua, men sedan tog detstopp med en trasig motor.Nu var Edward Sandström och Jan "Flash" Nilsson inte de enda som tvingadesbryta. Av de 22 bilarna som kom till start lyckades bara åtta ta sig imål, men det var inget som mästaren Richard Göransson märkte av där frammei täten.- Jag visste ingenting alls, jag fick höra i radion att Edward hadekraschat men mådde okej. Framme hos mig var det ju hur lugnt som helst,säger Richard med ett leende.För även om Rudholm och Huisman kämpade för allt vad bilarna höll, ökadebara avståndet fram till Göransson.När Richard sedan gjorde sitt depåstopp på det 16:e varvet, och kom utredan efter 28 sekunder var saken klar. Huisman, som då låg på andraplats,var som jämförelse tio sekunder långsammare i depån.- Grabbarna har tränat depåstopp och allt stämde i dag. Jätteroligt att viockså blev snabbaste team i depån, det var grabbarna väl värda, förklararRichard.Men det var trots allt lite smolk i glädjebägaren. Två trasiga motorer ochen kvaddad bil. Teamchefen Jan "Flash" Nilsson hade inte bara glädje avsöndagsracet.- I dag kan jag bara vara glad för tre saker. Först att Richard vannracet, sedan att Edward klarade sig så bra som han gjorde efter kraschenoch att jag körde bra så länge jag fick vara med, säger han.I och med Göranssons första seger för säsongen klättrade han upp påandraplats i totalställningen i STCC.- Från nionde till andraplats, ja det är inte dåligt. Nu är vi med påallvar, avslutar Richard.Nu dröjer det fyra veckor innan Falkenberg - den 16:e juli - bjuder intill race.


STCC, Mantorp:1) Richard Göransson, BMW 39.48,35.2) Robin Rudholm, BMW +14,232.3) Duncan Huisman, BMW +15,425.4) Fredrik Ekblom, Audi +17,683.5) Tommy Kristoffersson, Audi +24,976.6) David Björk, BMW +30,099.7) Thed Björk, BMW +56,658.8) Joakim Frid, BMW +1 varv.


Mästerskapsställning efter tre deltävlingar i STCC:1) Thed Björk, 18 poäng.2) Richard Göransson, 14 poäng.3) Tomas Engström, 14 poäng.4) Fredrik Ekblom, 13 poäng.5) Robin Rudholm, 12 poäng.6) Duncan Huisman, 11 poäng.7) Robert Dahlgren, 10 poäng8) David Björk, 9 poäng.9) Johan Stureson, 7 poäng.10) Tommy Kristoffersson, 4 poäng.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078