23948sdkhjf

Historisk seger för dieseldriven Audi i Le Mans

Under ett historiskt dygn bevisade Audi att en dieseldriven bil kan vinna klassiska Le Mans. Det hade inte många trott så sent som för ett år sedan. Den överlägset största uhållighetstävlingen för bilar vanns av Nummer 8 Audi Sport Team Joest R10 med Frank Biela, Emanuele Pirro and Marco Werner.

Under ett historiskt dygn bevisade Audi att en dieseldriven bil kan vinna klassiska Le Mans. Det hade inte många trott så sent som för ett år sedan.


Den överlägset största uhållighetstävlingen för bilar vanns av Nummer 8 Audi Sport Team Joest R10 med Frank Biela, Emanuele Pirro and Marco Werner. Teamet var överlägset. Man höll varvtiderna på några sekunder när genom hela loppet och de sista timmarna av 24-timmars-racet var inte speciellt dramatiska.


Mer dramatiskt är dock att bilen var en Audi TDI. För första gången har en diesel tagit en sådan prestigefylld titel och därmed bevisat att dieseln inte bara är ekonomisk, miljövänlig och praktisk. Man kan dessutom vinna Le Mans med den.


Det andra Diesel-teamet, nummer 7, hade tekniska problem och fick reparera i 20 minuter. Trots detta körde man upp sig till en tredje plats, efter Team Pescarolo som var fyra varv efter segrarna.


Det var Audis sjätte raka vinst i Le Mans, men kanske den största hittills. Direkt efter loppet meddelade Peugot att man också kommer att ställa upp med en diesel nästa år, men Audi kommer alltid att vara teamet som tog den första diesel-segern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078