23948sdkhjf

Nytt program för leverantörerna till fordonsindustrin

Regeringen har gett Verket för näringslivsutveckling (Nutek) i uppdrag att utforma och genomföra ett utvecklingsprogram för leverantörsföretag inom fordonsindustrin.

Regeringen har gett Verket för näringslivsutveckling (Nutek) i uppdrag att utforma och genomföra ett utvecklingsprogram för leverantörsföretag inom fordonsindustrin. Programmet syftar till att stärka leverantörernas konkurrenskraft och marknadsposition genom att stödja företagens arbete med produktivitet, produkt- och kvalitetsutveckling.


- Sverige är en viktig fordonsnation. Genom detta program höjer vi ambitionerna ytterligare. Det kommer att stärka små och medelstora leverantörers möjligheter att delta i den internationella konkurrensen, säger näringsminister Thomas Östros.


Programmet är ett led i genomförandet av strategiprogrammet för fordonsindustrin och ska rikta in sig på teknikstöd till leverantörer, kompetensutveckling för företagsledare samt inrättande av mentorprogram för leverantörsföretag i fordonsindustrin.


Regeringen avsätter 76 miljoner kr till 2010 för programmets genomförande och näringslivet bidrar med minst hälften av programmets totala omfattning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063