23948sdkhjf

Rekordorder på säkerhetsbälten

Bilsäkerhetsföretag Autoliv Inc. har fått ett kontrakt på säkerhetsbälten som är företagets hittills största bältesorder. Det nya fleråriga kontraktet är värt över fyra miljarder kronor.

Bilsäkerhetsföretag Autoliv Inc. har fått ett kontrakt på säkerhetsbälten som är företagets hittills största bältesorder. Det nya fleråriga kontraktet är värt över fyra miljarder kronor. Beställningen kommer från en av världens ledande bilkoncerner och omfattar bilmärken såväl i Asien, Europa, Amerika som i Australien.


Leveranserna inleds under hösten 2008 till den första bilmodellen. Sedan ökar leveranserna snabbt fram till år 2010 då de omfattar flera bilmodeller. Leveranserna upphör i takt med att bilmodellerna tas ur produktion och avslutas definitivt år 2015.


Säkerhetsbältena kommer att ha både bältessträckare (som spänner bältet i början av en krock) och belastningsbegränsare (som minskar risken för skador på bröstkorgen vid kraftiga kollisioner). Bältena ska tillverkas i Autolivs fabriker i Kina, Rumänien, Polen, Ungern och Mexiko.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063