23948sdkhjf

Ny huvudägare i Mekonomen

Axel Johnson AB blir ny huvudägare i Mekonomen genom att förvärva aktier av familjerna Fraim och Möller motsvarande 29 procent av kapital och röster, efter omstämpling av samtliga A-aktier till B- aktier.

Axel Johnson AB blir ny huvudägare i Mekonomen genom att förvärva aktier av familjerna Fraim och Möller motsvarande 29 procent av kapital och röster, efter omstämpling av samtliga A-aktier till B-aktier.


Som framgår av flaggningsmeddelanden tidigare idag 14 juli 2006 från vissa av bolagets aktieägare ("Säljarna"), däribland Leif Möller och Ingemar Fraim som tillsammans äger samtliga A-aktier i bolaget, respektive Axel Johnsson AB har Säljarna ingått avtal om att sälja sammanlagt 1 600 000 A-aktier och 7 351 958 B-aktier till Axel Johnson AB. Vidare framgår däri att försäljningarna är villkorade av att extra bolagsstämma i bolaget beslutar om omstämpling av bolagets samtliga A-aktier till B-aktier samt om sådana förändringar i bolagets styrelse som kommer att föreslås av Säljarna. Aktieposten motsvarar 29,0 procent av aktiekapitalet och 39,1 procent av röstetalet i bolaget och kommer efter omstämplingen av bolagets A-aktier till B-aktier att motsvara 29,0 procent av såväl aktiekapitalet som röstetalet i bolaget.


Säljarna har hos bolagets styrelse begärt att styrelsen sammankallar extra bolagsstämma för att behandla förslag om:- omstämpling av bolagets samtliga A-aktier till B-aktier,- fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, och- entledigande av styrelseordförande, styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt val av styrelseordförande och övriga styrelseledamöter.


Styrelsen har, i enlighet med ovan nämnda begäran, beslutat att kalla till extra bolagsstämma som avses hållas i augusti 2006. Kallelse till den extra bolagsstämman kommer att utfärdas inom kort.


- Det är med stor tillfredställelse vi lämnar över till den nya huvudägaren. Mekonomen har en stark marknadsposition och vi tror att Axel Johnson kommer att ge företaget fortsatt stabilitet och samtidigt bidra med nytänkande, säger Leif Möller och Ingemar Fraim, grundare av Mekonomen.


- Det är mycket tillfredsställande att Mekonomen får en huvudägare som har kraft och långsiktighet att fortsätta utvecklingen av bolagets framgångsrika affärskoncept, säger Christer Zetterberg, styrelseordförande i Mekonomen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063