23948sdkhjf

Enklare regler för entusiast- och veteranfordon

Regeringen har beslutat ge Vägverket i uppdrag att göra en översyn av reglerna för entusiast- och veteranfordon. I samråd med berörda aktörer och intresseorganisationer ska Vägverket bland annat se över reglerna om återkommande fordonskontroller av entusiast- och veteranfordon, om möjligt ta fram e..

Regeringen har beslutat ge Vägverket i uppdrag att göra en översyn av reglerna för entusiast- och veteranfordon.


I samråd med berörda aktörer och intresseorganisationer ska Vägverket bland annat se över reglerna om återkommande fordonskontroller av entusiast- och veteranfordon, om möjligt ta fram ett förslag på en legaldefinition av entusiastfordon samt se över möjligheten att förse sådana fordon med en särskild registreringsskylt. Vägverket ska också se över och lämna förslag på hur en eller flera organisationer som godkänner ombyggda och amatörbyggda fordon kan få ansvar för så kallade byggsatsfordon. Slutligen ska även frågan om att villkora den nuvarande skattebefrielsen för fordon som är äldre än 30 år med krav på veteranfordonsförsäkring ingå i översynen.


-I den svenska fordonshobbyn finns både kunnande och intresse för såväl samlarfordon som för att bygga om eller bygga ett fordon från grunden. Jag vill på detta sätt bidra till att förtydliga och förenkla regelverket för den verksamheten - en verksamhet som är en tillgång för landet både ur ett hobby-, men också ur ett näringslivsperspektiv, säger infrastrukturminister Ulrica Messing i en kommentar.


Uppdraget ska redovisas för regeringen senast den 1 december 2007.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068