23948sdkhjf

Roger Gehrman utsedd till tillförordnad VD i Mekonomen AB

Mekonomens styrelse har idag utsett Roger Gehrman till tillförordnad VD för Mekonomen, med tillträde den 21 augusti 2006. Efter Mekonomens extra bolagsstämma har Axel Johnson AB tillträtt aktierna i Mekonomen AB motsvarande 29 procent av bolagets aktiekapital och röstetal.

Mekonomens styrelse har idag utsett Roger Gehrman till tillförordnad VD för Mekonomen, med tillträde den 21 augusti 2006.


Efter Mekonomens extra bolagsstämma har Axel Johnson AB tillträtt aktierna i Mekonomen AB motsvarande 29 procent av bolagets aktiekapital och röstetal. Därmed har samtliga beslut på den extra bolagsstämman trätt ikraft och den nya styrelsen har idag tillträtt med Mats Jansson som ny styrelseordförande.


Mekonomen är sedan en tid inne i en rekryteringsprocess för att hitta en ny koncernchef och verkställande direktör. Rekryteringen beräknas vara klar senast under första kvartalet 2007. Nuvarande VD Owe Andersson lämnar sin post i samband med Roger Gehrmans tillträde.


-Det är mycket tillfredställande att Roger Gehrman tillträder som tillförordnad VD i Mekonomen. Rogers gedigna och mångåriga erfarenhet inom handel och distribution kommer att ge bolaget en fortsatt stabilitet, säger Mats Jansson, styrelseordförande i Mekonomen samt VD och koncernchef för Axel Johnson AB.


Tidigare har Roger Gehrman bland annat arbetat som VD på Wasabröd, Servera R&S samt Saba Trading.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125