23948sdkhjf

Mitsubishi Motors i Sverige satsar på rally

Rally har varit stort för Mitsubishi i många år. Med elva vinster i Dakar-rallyt och ett stort antal framstående placeringar i allt från lokala rallytävlingar till WRC, är det självklart.

Rally har varit stort för Mitsubishi i många år. Med elva vinster i Dakar-rallyt och ett stort antal framstående placeringar i allt från lokala rallytävlingar till WRC, är det självklart. Svenska generalagenten Mitsubishi Motors har inte haft något sponsorskap på några år, men sedan våren 2006 är de tillbaka.


Först kom sponsorskapet av Jennie-Lee Hermansson, rallylöftet som under 2004 var i England och körde Brittiska Mästerskapen där hon efter säsongen slutade med en tredjeplats totalt i Grupp N 4WD. Därutöver har hon flera framstående placeringar, både nationellt och internationellt. Hon har också fått flera utmärkelser: "Miss Bilsport" 1999, "Årets förare" 2004 av Nedre Norra Bilsportförbundet och "Årets Bilsportkvinna 2005". Jennie-Lee Hermansson är enda kvinnan i svenska landslaget. - Vi tror mycket på Jennie-Lee i framtiden, säger Carina Carlsson, PR- och marknadschef för Mitsubishi Motors i Sverige.


Jennie-Lee Hermanssons plan är att som första tävling starta i Swedish Rally i februari 2007.


Inför VM-tävlingen i Finland blev det också klart att även Daniel Carlsson får stöd från Mitsubishi Motors i Sverige. Daniels meritlista är lång med bland annat SM-guld i Grupp H, sjundeplats i Svenska Rallyt 2001 och seger i Svenska Rallyt Grupp N 2002. - Daniel är en förare i världsklass. Det är mycket som ska stämma och marginalerna är små i en VM-tävling, men han har definitivt en stor chans att hamna på prispallen, till och med högst upp, menar Carina Carlsson.


Mitsubishi Motors har valt sina sponsorskap utifrån fler kriterier än att förarna är genuint duktiga, även om det naturligtvis är en viktig faktor. - Jag tror att alla som väljer att sponsra en idrottare också väljer efter person. I vårt fall har det varit viktigt att de satsar genuint men även att de är goda förebilder både inom idrotten men också som personer. Med Jennie-Lee och Daniel har vi två goda förare och förebilder. Det är en mycket god början i vårt fortsatta arbete med rally i Sverige, säger Carina Carlsson om Mitsubishi Motors val av förare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109