23948sdkhjf

Tomas Engström får VM-motor till Karlskoga

Tredje motorraset den här säsongen har fått Honda att se rött. Nu skickar man upp sin bästa motor från Italien till Tomas Engström inför helgens STCC-race på Karlskoga.— Vi får den bästa motorn som går att få tag på, säger Engström.

Tredje motorraset den här säsongen har fått Honda att se rött. Nu skickar man upp sin bästa motor från Italien till Tomas Engström inför helgens STCC-race på Karlskoga. - Vi får den bästa motorn som går att få tag på, säger Engström.


Honda storsatsar på STCC i år och samarbetet med den italienska motorutvecklingspartnern JAS har blivit starkare. I jakten på att utmana de tyska jättarna BMW och Audi har man satsat på ett extremt utvecklingsprogram. För extremt har det visat sig vissa gånger. I tre race har motorn rasat för Engström. Senast på Anderstorp, innan det på Falkenberg och i den andra deltävlingen på Karlskoga small motorn samtidigt som Engström korsade mållinjen. - Det är så extremt hög nivå i STCC i dag och då måste man våga riska för att vinna. Vi ligger på gränsen hela tiden och då kan man inte räkna med att alltid ha marginalerna på sin sida, säger Engström.


Den totala motornotan har hamnat på omkring 1,5 miljoner hittills i år. - Det är en del av leken, mest synd är att vi tappar poäng, de är ovärderliga, säger Tomas.


Efter raset på Anderstorp har Honda flyttat all fokus mot Säter i Dalarna. Inför den sjunde av nio deltävlingar i STCC skickar de upp sin bästa motor från Italien. Samma motor som Fabrizio Giovanardi var snabbast med i Brasilien. - Den är nyrenoverad och den bästa motorn som går att få tag på via JAS. Hoppas att den håller ett 40-minuters race den här gången, säger Engström.


Tomas Engström har ett imponerande facit på Karlskoga. I senaste STCC-racet på Karlskoga i år blev han tvåa efter Robert Dahlgren. Med en ny supermotor, kan det räcka för att ta klivet upp överst på pallen för första gången i år. - Karlskoga är min hemmabana och vi får se vad vi får ut i den nya motorn, jag är oerhört hoppfull inför helgen, avslutar Engström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093